»
Media » City Jobs - aprilie 2009

City Jobs - aprilie 2009

O reteta de succes – Leonard Mazilu

Director General Tiriac Auto Constanta
 
Care sunt obiectivele cele mai importante pe care vi le-ati propus in viata?
Sa urc permanent pe culmi, atat pe plan profesional, cat si familial, fapt ce presupune atentie si implicare sustinuta din partea mea. Evolutia mea raportata la tot ce mi-am propus a fost una ascendenta, ceea ce ma determina sa consider ca stapanesc resursele necesare si pentru planurile de viitor. Pe plan profesional, reprezint Grupul Tiriac Auto la nivel zonal si imi doresc sa-l pozitionez acolo unde ii este locul in fata partenerilor locali. Pe plan profesional, cea mai mare realizare este familia mea!

Cat de dificil este sa-ti indeplinesti ceea ce iti propui?
De-a lungul timpului mi-am propus lucruri care pareau intangibile dar, cu perseverenta, am reusit sa mi le implinesc. Satisfactia realizarii unui vis te face sa mergi mai departe. Pe mine, cel putin, m-a motivat nu doar atingerea unui prag ci, mai ales, depasirea lui. Cand privesti lucrurile pozitiv reusitele nu intarzie sa apara.

Care sunt principiile dupa care va ghidati in viata?
Pot sa spunca satisfactia este maxima atunci cand il vad pe cel de langa mine fericit –indiferent daca este vorba de superior, subaltern sau partener. Acest fapt nu poate fi indeplinit decat daca la baza sta ambitia, daruirea, onestitatea, care, impreuna, duc la construirea de relatii de calitate si, implicit, la satisfactia lucrului bine facut.

 Aveti prieteni care v-au insotit de-a lungul timpului in realizarile profesionale?
Familia mi-a fost alaturi in permanenta, oferindu-mi suport moral in fiecare pas important al vietii mele profesionale. Un vechi proverb spune ca „in spatele unui barbat de succes se afla o doamna puternica”, iar acest lucru se aplica si in cazul meu. Ii multumesc sotiei mele pentru tot sprijinul si intelegerea pe care mi le-a aratat. Pe langa familie, m-am bucurat si de prezenta altor oameni care, odata intrati in viata mea, s-au dovedit a fi prieteni adevarati.

Cum v-a influentat responsabilitatea functiei in viata de zi cu zi?
Aceasta responsabilitate m-a influentat in mod cert, intr-o masura destul de mare. Pe de o parte, in plan personal, m-a facut sa apreciez mult mai bine eforturile familiei de a-mi fi aproape neconditionat, in timpul meu liber atat de limitat. Pe de alta parte, profesional, am dobandit capacitatea de a fi mai atent la problemele celor din jur, la imaginea fiecarui angajat, a produselor si a serviciilor pe care le-am pus la dispozitie, pentru ca ele, intr-o forma sau alta, ma reflecta si pe mine, ca manager.

Care ar fi cele mai importante calitati in conturarea profilului de invingator?
Inteligenta, ambitia, perseverenta, capacitatea de a lucra cu oamenii; cel mai important este, insa, sa te bucuri de rezultate, dar sa nu fii niciodata multumit de ele, incercand mereu sa mergi mai departe. Este  intreaga filosofie insa aceste calitati, imbinate, formeaza un tot unitar, fiind secretul unui om de succes.

Ce apreciati in general la o persoana cu care intrati in contact?
Deschiderea acelei persoane. In general nu imi place sa lucrez cu persoane inchise. Acest gen de persoane ori au ceva de ascuns, ori evita caile directe care sunt cele mai sigure si nu duc la pierderea timpului. Asa cum stiti, timpul este important pentru fiecare dintre noi si din punctul meu de vedere cel mai pretios, dar pe care Dumnezeu le-a dat oamenilor a fi timpul.

Cum priviti rolul banilor in viata dumneavoastra?
Nu as putea spune ca nu sunt importanti, ba sunt chiar foarte importanti in viata fiecaruia, insa ei isi cer dreptul lor –adica multa munca.

Cum priviti rolul familiei in ecuatia succesului?
Asa cum am spus mai devreme, rolul familiei este esential. Atata timp cat ai intelegere, sustineri, o parere argumentata, rolul familiei nu poate fi minimalizat sau substituit de nimic altceva.

Care este cea mai mare provocare pentru dumneavoastra?
 Acest start-up al TiriacAuto Constanta pe care l-am realizat impreuna cu toti colegii in cadrul Tiriac Holdings si le multumesc ca au fost langa mine in aceasta perioada, chiar si la ore tarzii in noapte. Fara ei nu as fi resit si cred ca eu ca de aceea acest holding este una din cele mai importante companii din tara –pentru ca toti ne strangem in jurul unui coleg care are nevoie de sprijin. Bineinteles ca aici si-au adus aportul si colegii din TiriacAuto Constanta care au lasat in plan secundar problemele personale si au pus umarul la debutul nostru cu secces in Constanta.

Cum vedeti relatia sef-subaltern?
Vorbind acum din punct de vedere al sefului, cred ca cel mai important lucru este sa-i faci pe subalterni sa inteleaga ca nu individul, ci doar echipa poate aduce succesul. De aceea eu am o relatie foarte apropiata cu fiecare subaltern pentru ca, fara ei, succesul nu ar fi asigurat. Sa fii aproape de ei, sa le ascunzi nevoile, sa stii sa comunici cu fiecare dintre ei, sa ii intelegi si sa fii empatic. Respectul il castigi prin felul in care te comporti cu organizatia e care o conduci, prin felul in care iti cunosti agnajatii si realizezi cat de potriviti sunt ei pentru munca depusa in cadrul companiei. Respectul il castigi prin respectul pe care il arati subordonatilor tai, prin respectul pentru fiecare minut de munca depus in interesul firmei pe care o conduci.

Ce pasiuni (hobby-uri) aveti?
Sportul, calatoria, biblioteca, insa in intensitatea vietii actuale sunt din ce in ce mai greu de satisfacut.

O ultima intrebare: Cum va simtiti ca roman in Romania?
 „Sunt roman si asta imi ocupa toata ziua”....Nume*  
Comentariu*  


Comentarii

Nu exista comentarii la acest articol. Fiti primul care comenteaza!